torsdag 24 februari 2011

Då har alltså VM börjat i denna stad, något som ingen kan ha missat. Alla norrmän är hysteriska så klart, skidor är ju det dom är bra på så att säga. Det är inte direkt så att dom är grymma i hockey eller fotboll eller nåt sånt... Fast tydligen är Sverige grymmare än dom i även denna sport, fast det kan vi återkomma till senare.

Vi har inte direkt vart så entusiastiska angående detta VM, fast det var väl innan tävlingsmänniskan inom en kom fram. På gymmet har de nämligen fina skärmar framför aparaterna, och jääävlar vad man kan träna när man ser på skidor! Man får värsta adrenalinkicken och blir typ taggad... Svenskarna MÅSTE ju vinna över norrmännen! Och ja, det var väl så man blev intresserad och insatt, på gymmet när Hellner slog Northug. Det är fan prio ett just nu: att slå norrmännen!!!!

Och idag lyckades vi! I männens gren så klart, kvinnorna är oviktiga... i denna sport för mig i alla fall. Var nere på Hellners prisutdelning nyss, han är söt. Och Northug blev sååå ägd. Iofs kanske han slår oss i nån annan gren men det skiter vi i. Det var en jäkla stämning och när Sveriges nationalsång kom sjöng vi med för full hals. Snacka om att vi fick många konstiga blickar... Vi sjöng även med när Norges nationalsång kom (när Marit var på prispallen) men vi kunde bara inledningen ,"vi elsker dette landet". Så det var inte så lyckat.
Sjukt osportsliga är norrmännen i alla fall. Vi hurrade även när Northug blev presenterad som två, men dom sket nästan totalt i oss när vi blev presenterade som nya världsmästare. Dålig stil era stolta norrmän.

Karl Johan ser helt annorlunda ut:
Massa fina is- och snöskulpturer och små bodar. Och några stora tv-apparater.

Sen var ju prisutdelningen på en scen på Karl Johan vid Nationalteatret:

Och sist men inte minst: vårt jobb där man satt upp projektor och visar VM hela dagen. Dom är rätt seriösa. Men det är verkligen nåt med norrmän och skidor asså...

(bilderna suger men hade mobilkameran..)

Inga kommentarer: