måndag 16 november 2009

Kolla vad som seriöst står i Bibeln! Detta är ju helt stört. I andra brevet till Thimotheos skriver Paulus såhär (och detta är skrivet ca 66-67 år efter Kristus):

"Ondska under världens sista tid
Du bör också veta, Thimotheos, att det under den här världens sista tid ska bli mycket svårt, för då kommer människorna bara att tänka på sig själva och sina pengar. De ska skryta och se ner på andra, vara kaxiga och inte lyda sina föräldrar. De ska vara otacksamma och sakna respekt för Gud. De ska inte älska någon och vägra att förlåta människor. De ska tala illa om varandra och sakna självbehärskning. De ska vara råa och grymma och hata allt gott. De ska förråda sina vänner, sakna alla spärrar och vara högfärdiga. De ska älska njutningar mer än Gud. De vill ge intryck av att tro på Gud, men vill inte veta av Guds förvandlande kraft. Håll dig borta från sådana människor.
Det hör också sådana som lurar sig in i hemmen och skaffar sig inflytande över lättledda kvinnor som plågas av sina synder och drivs av alla möjliga impulser. Sådana kvinnor är alltid villiga att följa en ny undervisning, men de lyckas aldrig förstå det sanna budskapet om Jesus. Dessa som sprider falska läror är motståndare till Jesus, precis som de egyptiska trollkarlarna Jannes och Jambres var motståndare till Mose. Deras tankar är onda, och deras tro är ingenting värd.
Men deras framgån ska snart ta slut. En dag ska deras dumhet bli avslöja inför alla, på samma sätt som motståndarna till Mose blev avslöjade."

Hur jävla träffande är inte första delen då, och hur förnedrande är inte den andra?! Helt sinnes. Första gången jag hittar ngt i Bibeln som faktiskt träffar och som inte verkar helt taget från luften (första delen då). Inte för att jag brukar leta i Bibeln men ändå. Kul om Jesus kommer ner nån dag o ba tja Elin, nu ska du till helvetet!

3 kommentarer:

Lisa sa...

jag ska bli troende nu. så fruktansvärt troende, det är fan dags. timmen är slagen!

Elin sa...

glöm inte att Gud vet när man fejkar Lisa!

MÄD sa...

HAHAHA helt sinnes!